Nieuws

13-03-2023 Binnenkort Koffie&Klets in Huiskamer Beek en Donk

Heb je zin om andere ouders te ontmoeten? Lekker even offline? Of gewoon even uitblazen na de drukke ochtendspits? Het kan allemaal één keer in de maand op dinsdagochtend in de Huiskamer van het Ontmoetingscentruk in Beek en Donk.

Op dinsdagochtend 28 maart 2023 van 08:30 tot 10:30 uur is de eerste Koffie & Klets. Voor die gelegenheid toveren we de Huiskamer om tot koffiebar! We trakteren je op de lekkerste koffie en thee van The Count of Coffee Helmond. Wandel je ook even binnen voor een warm drankje en wat lekkers? Je kindje mag natuurlijk ook mee!

Dinsdag 28 maart 2023  van 08:30 – 10:30 uur

13-03-2023 Binnenkort Tarot workshop in  Huiskamer Beek en Donk

Tarot workshop

Op donderdagochtend 20 april is er een Tarot workshop in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. Thema van de workshop is het leren kennen van het eeuwenoude Tarot kaartspel. In twee uur tijd leer je over de symbolische achtergrond van de kaarten, de betekenis van elke kaart en hoe de kaarten samenwerken in een Tarot lezing.

Tarot bestaat uit 78 kaarten met elk hun eigen afbeelding. De dwaas, de keizer, het rad van fortuin… Elke kaart heeft meerdere mogelijke betekenissen. Het kaartspel bestaat al minstens sinds de 15e eeuw en wordt sinds ongeveer 1800 gebruikt voor ‘waarzeggerij’. Wat brengt de liefde je? Hoe zal het met je carriere gaan? Die skivakantie die je volgend jaar wil plannen, goed of slecht idee? Een voor een worden er kaarten getrokken en op tafel gelegd, en hun betekenis geduid.

Tijdens het eerste deel van de workshop leer je over de achtergrond van het spel en het systeem achter de kaarten. Daarna mag je al gauw zelf aan de slag! In groepjes van twee of drie ga je de kaarten leren duiden. De kaarten helpen je om je vraag vanuit verschillende oogpunten te bekijken.

De workshop..

.. is een leuke manier om je fantasie in te zetten. Er zullen Tarot kaarten aanwezig zijn om mee te oefenen. We zullen werken met een van de bekendste kaartensets: Het Rider-Waite tarotspel. Ervaring is niet nodig.

Donderdagochtend 20 april van 9:00 tot 11:00 uur 

Kosten bedragen € 3,- per persoon inclusief een kopje koffie of thee

Bij minimaal vier deelnemers gaat de workshop door. 

Graag aanmelden vóór maandag 17 april.

13-03-2023 Eetpunt in Huiskamer Mariahout

Het Eetpunt is een activiteit waarbij dorpsbewoners bij elkaar komen om samen te genieten van een voor, hoofd- en nagerecht. 

Naast dat het natuurlijk erg smakelijk is, is het samenkomen en het praatje maken met elkaar een fijn extra ingrediënt. 

Voor de eerste keer is aanmelden niet nodig, daarna kun je tijdens de tijdstippen van het Eetpunt aangeven of je vaker wilt komen.

Buurthuis Mariahout

Maandag | Woensdag | Vrijdag van 12:00 tot 13:30 uur

27-02-2023 Belasting-spreekuren Huiskamer Beek en Donk

Vanaf 1 maart kun je weer online belastingaangifte doen. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? LEV Laarbeek heeft twee kundige vrijwilligers. Zij houden gratis spreekuren in de huiskamer op de Otterweg 27 in Beek en Donk. 

Hoe werkt het?

Het gratis spreekuur is voor particulieren met een eenvoudige aangifte en een laag inkomen en vermogen (binnen de grenzen van huur- of zorgtoeslag)

Je logt tijdens het spreekuur zelf in op mijnbelastingdienst.nl. De vrijwilligers werken niet met een machtiging.

Je kunt bij de Belastingdienst alleen nog inloggen met de DigiD app of met je DigiD plus een sms-controle. Download de DigiD app of activeer de sms-controle in Mijn DigiD. Lees op digid.nl hoe je de sms-controle activeert. Of kom naar ons informatiepunt Digitale Overheid van de bibliotheek. Wij denken met je mee!

Aanmelden

De spreekuren zijn in maart en april op iedere dinsdagavond van 18:00 tot 21:00 uur en woensdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur. Als je naar een spreekuur wilt komen, meld je dan van tevoren aan bij LEV Laarbeek op telefoonnummer: 0492 32 88 00.

30-01-2023 Buurtkastje in Huiskamer Mariahout

Heb jij een kerstpakket gekregen, maar gebruik je niet alle levensmiddelen? Gooi ze niet weg! Breng jouw ongeopende, houdbare boodschappen uit het kerstpakket of je voorraadkast naar het Buurtkastje. 

Het kastje staat in de portiek van het Buurthuis in Mariahout. Minima of buurtbewoners die misgrijpen in de supermarkt kunnen hier gratis producten ophalen. Zo helpen we elkaar en voorkomen we voedselverspilling.