Nieuws

15 september 2023 
Tarot lezing
Huiskamer Beek en Donk

Tarot lezing!

Op vrijdag 15 september wordt er van 09:00-11:00 uur in de Huiskamer van Beek en Donk een gratis lezing over Tarot georganiseerd. 

Tarot bied een moment van reflectie en zelfonderzoek. Het stelt je in staat om dieper in jezelf te duiken en bewustzijn te creëren rond onze gedachten, emoties en gedragspatronen. 

Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom! De lezing is gratis!

Aan de bar zijn verschillende heerlijke warme en koude dranken te koop.

Datum:          Vrijdag 15 september 2023  

Tijd:                09.00 – 11:00 uur

Adres:            Ontmoetingscentrum Beek en Donk, Otterweg 29

Toegang:       Gratis

21 september 2023 
Rond komen Huiskamer Beek en Donk

Ontmoeten, luisteren, praten en delen

Op donderdag 21 september wordt er van 19:00-20:30 uur in de Huiskamer van Beek en Donk een avond georganiseerd over Rond komen. 

– Duurt de maand te lang voor jouw inkomen?

– Hoe kom jij rond in het leven dat steeds duurder wordt?

 

– Deel je ervaringen of kom luisteren naar de verhalen van ervaringsdeskundigen.

Aanmelden is fijn maar niet verplicht, je hoeft
geen persoonsgegevens te overleggen.

Meld je aan via: nathalie.ansems@levgroep.nl

Datum:          Donderdag 21 2023  

Tijd:                19.00 – 21:00 uur

Adres:            Ontmoetingscentrum Beek en Donk, Otterweg 29

Toegang:       Gratis

Contactpersoon LEV Laarbeek:

 

Nathalie Ansems    06-48532893

Bart Drouen             06-16280572

Welzijnsorganisatie Lev Laarbeek voert namens de gemeente Laarbeek 

werkzaamheden uit om zich samen in te zetten voor het welzijn 

van de inwoners.

26 september 2023 
Ouder worden Huiskamer Beek en Donk

Ontmoeten, luisteren en delen

Naarmate we ouder worden, kunnen onze woonbehoeften en -wensen veranderen. Misschien heeft u al nagedacht over een nieuwe woning, het aanpassen van uw huidige woning of heeft u behoefte aan ondersteuning in uw dagelijkse activiteiten. Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze thema-avond op dinsdag 26 september 2023. Tijdens deze bijeenkomst zullen we u informeren over de belangrijke aspecten van ouder worden en wonen. Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze bijzondere avond zullen verschillende deskundigen voor u klaarstaan om u te voorzien van waardevolle informatie en advies:

·      Woningcorporatie WoCom: Ontdek welke aanpassingen er mogelijk zijn in uw huidige woning en wat voor soort woningen er beschikbaar zijn die beter aansluiten bij uw behoeften.

·      Een wooncoach van de seniorenvereniging: Ontvang persoonlijke begeleiding en advies over hoe u uw leefomgeving kunt aanpassen en optimaal kunt genieten van uw woonruimte.

·      LEV Laarbeek: Leer over de sociale activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden die beschikbaar zijn om een actief en sociaal leven te leiden.

·      De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning): Leer meer over de beschikbare diensten en voorzieningen die u kunnen helpen om zelfstandig en comfortabel te blijven wonen. Kunt u het niet meer zelf of via uw netwerk organiseren? Dan is de WMO er als vangnet.

·      Van den Berk & Kerkhof Makelaars: De makelaar kan u helpen bij
uw woonwensen, behoefte en zoekvraag.

Datum:          Dinsdag 26 september 2023  

Tijd:                19.30 – 21:00 uur (Inloop vanaf 19:15 uur met koffie/thee) 

Adres:            Ontmoetingscentrum Beek en Donk, Otterweg 29

Toegang:       Gratis

           Leeftijd:         Voor alle 50-plussers

Hoewel aanmelding niet verplicht is, stellen wij het zeer op prijs als u ons kunt laten weten of u aanwezig zult zijn. U kunt zich aanmelden via seniorenverenigingbeekendonk@gmail.com.

 

Samen voorbereid op uw toekomst. Wij zien u graag dinsdag 26 september 2023!

5 juli 2023 Bordspellen avond Huiskamer Beek en Donk

Ontmoeten, spelen en plezier maken!

Op woensdag 5 juli wordt er van 19:00-20:30 uur in de Huiskamer van Beek en Donk een bordspellen avond georganiseerd. Wil je graag nieuwe mensen leren kennen tijdens een gezellige avond, dan ben je van harte welkom! Er zijn verschillende spellen aanwezig, maar uiteraard mag je ook je eigen spel meenemen!

Deelnemen en contact met elkaar is natuurlijk belangrijker dan winnen!!

Datum:          Woensdag 5 juli 2023  

Tijd:                19.00 – 20.30 uur

Adres:            Ontmoetingscentrum Beek en Donk, Otterweg 29

Toegang:       Gratis

Leeftijd:           18+ 

Contactpersoon:

Bart Drouen, Dorpsondersteuner LEV Laarbeek 06-16280572

Gezocht: Gastvrouwen/heren voor de Huiskamers van Laarbeek, Beek en Donk, Lieshout, Mariahout

Steeds meer buurtbewoners bezoeken de huiskamers van de dorpshuizen in Laarbeek, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. Om hen welkom te heten, zoeken Stichting Dorpshuizen Laarbeek en de LEVgroep vrijwillige gastvrouwen of gastheren.

Warm welkom voor iedereen
‘Het is de ideale vrijwilligersbijbaan voor mensen die zelf graag een praatje maken’, legt dorpsondersteuner Suzan de Koning uit. ‘Je ontvangt de bezoekers en serveert een lekker kopje koffie. Heeft iemand een vraag, dan wijs je ze de weg. Als gastheer of gastvrouw sta je er trouwens nooit alleen voor. Er is altijd een beheerder of locatiemanager aanwezig.’

Word jij het gezicht van de huiskamer?
Er wordt steeds meer georganiseerd in de buurthuizen. Joost van Wijk, manager van Stichting Dorpshuizen Laarbeek, vertelt: ‘Veel verenigingen weten ons te vinden. De harmonie oefent bij ons, op dinsdag is er een breiclub en er is een speciaal voorleesuurtje voor peuters in de bibliotheek. De gastheer of vrouw opent ook gastvrij de deur voor al deze bezoekers. Je wordt echt het gezicht van de huiskamer.

Kom gerust eens langs!
Ben of ken jij iemand die een goede gastheer of gastvrouw zou zijn in de huiskamers van Laarbeek; Beek en Donk, Lieshout of Mariahout? Bekijk dan de vacature op www.welkomindehuiskamer.nl of loop eens binnen in een van de dorpshuizen. 

Inloopmarkt: Kun jij nog rondkomen? Thema: Gezond leven

Deze inloopmarkt ‘Kun je rondkomen’ staat in het teken van gezond leven. Heb je moeite om rond te komen en ben je benieuwd naar mogelijkheden die je hierbij kunnen helpen? Kom dan naar deze inloopmarkt!

Je kunt kennis maken met allerlei organisaties die je kunnen helpen als je minder te besteden hebt.

Ook kun je vragen stellen en informatie krijgen.

Na je bezoek ontvang je een goodie-bag met verrassende inhoud!

Woensdag 10 mei – 19:00 – 21:00 uur 

MFC De Dreef vind je aan de De Duivenakker 76 in Aarle-Rixtel

Schildergroep in Huiskamer Lieshout

Onlangs kwam er via het contact formulier van de ze website een leuk initiatief binnen! Amateurschilders Hennie Scheuermann en Steven van Roessel willen op een vaste ochtend in de week een schildergroep oprichten in de Huiskamer van Lieshout.

Omdat wij ontzettend blij worden van deze enthousiaste initiatieven is er snel geschakeld. Iedere vrijdag om 09:30 uur zal de schildergroep bijeen komen.

Deelnemers werken aan hun eigen werk en de groep is er om elkaar sturing te kunnen geven waar gewenst. Maar ook als je de schildersspullen al jaren in de kast hebt liggen is dit een mooie kans om te starten. Let op het is geen cursus, gezamenlijk schilderen aan je eigen werk is de insteek van deze groep.

Een aantal praktische zaken op een rij:

 • Dit neem je mee:
  • Je eigen materialen
  • Een tafelzeil ter bescherming van de tafel waar we op mogen werken
  • Een goed humeur en enthousiasme
  • Koffiegeld
 • Overige informatie:
  • In het Dorpshuis mogen geen kwasten worden gereinigd, dit doe je na afsloop thuis
  • Er wordt gestart in de Huiskamer van Lieshout, wat kosteloos is. Mocht de groep te groot worden, wat misschien storend werkt voor de andere aanwezigen, dan wordt er een ruimte gehuurd. Kosten daarvan zijn €16,- per dagdeel. Deze kosten worden verdeeld onder het aantal aanwezigen voor het schildergroepje.

Lijkt het je ook leuk om hieraan mee te doen, dan ben je van harte welkom met je schilderspullen in de Huiskamer van het Dorpshuis in Lieshout!

Iedere vrijdag om 09:30 uur!

Koffie&Klets in Huiskamer Beek en Donk

Heb je zin om andere ouders te ontmoeten? Lekker even offline? Of gewoon even uitblazen na de drukke ochtendspits? Het kan allemaal één keer in de maand op dinsdagochtend in de Huiskamer van het Ontmoetingscentruk in Beek en Donk.

Op dinsdagochtend 28 maart 2023 van 08:30 tot 10:30 uur is de eerste Koffie & Klets. Voor die gelegenheid toveren we de Huiskamer om tot koffiebar! We trakteren je op de lekkerste koffie en thee van The Count of Coffee Helmond. Wandel je ook even binnen voor een warm drankje en wat lekkers? Je kindje mag natuurlijk ook mee!

Dinsdag 28 maart 2023  van 08:30 – 10:30 uur

Binnenkort Tarot workshop in  Huiskamer Beek en Donk

Tarot workshop

Op donderdagochtend 20 april is er een Tarot workshop in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. Thema van de workshop is het leren kennen van het eeuwenoude Tarot kaartspel. In twee uur tijd leer je over de symbolische achtergrond van de kaarten, de betekenis van elke kaart en hoe de kaarten samenwerken in een Tarot lezing.

Tarot bestaat uit 78 kaarten met elk hun eigen afbeelding. De dwaas, de keizer, het rad van fortuin… Elke kaart heeft meerdere mogelijke betekenissen. Het kaartspel bestaat al minstens sinds de 15e eeuw en wordt sinds ongeveer 1800 gebruikt voor ‘waarzeggerij’. Wat brengt de liefde je? Hoe zal het met je carriere gaan? Die skivakantie die je volgend jaar wil plannen, goed of slecht idee? Een voor een worden er kaarten getrokken en op tafel gelegd, en hun betekenis geduid.

Tijdens het eerste deel van de workshop leer je over de achtergrond van het spel en het systeem achter de kaarten. Daarna mag je al gauw zelf aan de slag! In groepjes van twee of drie ga je de kaarten leren duiden. De kaarten helpen je om je vraag vanuit verschillende oogpunten te bekijken.

De workshop..

.. is een leuke manier om je fantasie in te zetten. Er zullen Tarot kaarten aanwezig zijn om mee te oefenen. We zullen werken met een van de bekendste kaartensets: Het Rider-Waite tarotspel. Ervaring is niet nodig.

Donderdagochtend 20 april van 9:00 tot 11:00 uur 

Kosten bedragen € 3,- per persoon inclusief een kopje koffie of thee

Eetpunt in Huiskamer Mariahout

Gezellig samen eten aan tafel in het Buurthuis van Mariahout. Samen genieten van een voor, hoofd- en nagerecht. 

Naast lekker eten, is het samenkomen en het praatje maken met elkaar gewoon gezellig! 

Je kunt kiezen uit  verschillende gerechten. De prijs voor het voor-, hoofd- en nagerecht is €9,55

Aanmelden kan via Bart Drouen, de dorpsondersteuner van LEVgroep. Bel 06-16280572 of mail bart.drouen@levgroep.nl. Daarna kun je aangeven of je vaker wilt komen.

Onder een bepaalde inkomensgrens kunt u in aanmerking komen voor een korting. Kijk hiervoor op de site van de gemeente Laarbeek bij ‘kortingsregeling maaltijden’ of neem contact op met de dorpsonderseteuner.

Buurthuis Mariahout

Maandag | Woensdag | Vrijdag van 12:00 tot 13:30 uur

Belasting-spreekuren Huiskamer Beek en Donk

Vanaf 1 maart kun je weer online belastingaangifte doen. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? LEV Laarbeek heeft twee kundige vrijwilligers. Zij houden gratis spreekuren in de huiskamer op de Otterweg 27 in Beek en Donk. 

Hoe werkt het?

Het gratis spreekuur is voor particulieren met een eenvoudige aangifte en een laag inkomen en vermogen (binnen de grenzen van huur- of zorgtoeslag)

Je logt tijdens het spreekuur zelf in op mijnbelastingdienst.nl. De vrijwilligers werken niet met een machtiging.

Je kunt bij de Belastingdienst alleen nog inloggen met de DigiD app of met je DigiD plus een sms-controle. Download de DigiD app of activeer de sms-controle in Mijn DigiD. Lees op digid.nl hoe je de sms-controle activeert. Of kom naar ons informatiepunt Digitale Overheid van de bibliotheek. Wij denken met je mee!

Aanmelden

De spreekuren zijn in maart en april op iedere dinsdagavond van 18:00 tot 21:00 uur en woensdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur. Als je naar een spreekuur wilt komen, meld je dan van tevoren aan bij LEV Laarbeek op telefoonnummer: 0492 32 88 00.

Buurtkastje in Huiskamer Mariahout

Heb jij een kerstpakket gekregen, maar gebruik je niet alle levensmiddelen? Gooi ze niet weg! Breng jouw ongeopende, houdbare boodschappen uit het kerstpakket of je voorraadkast naar het Buurtkastje. 

Het kastje staat in de portiek van het Buurthuis in Mariahout. Minima of buurtbewoners die misgrijpen in de supermarkt kunnen hier gratis producten ophalen. Zo helpen we elkaar en voorkomen we voedselverspilling.